O nas

Tukaj lahko izveste nekaj o zgodivini zavetišča, od davnega začetka leta 1991 do danes.
Na desni lahko spoznate naši maskoti Zona in Zanija, ki na naši spletni strani zganjata vragolije.
Spodaj desno pa je še mini galerija prostorov v zavetišču.

Nekaj o zavetišču

Zavetišče za zapuščene živali Zonzani se nahaja v majhnem naselju Jarmovec med krajema Dramlje in Šentjur v celjski regiji.

Prvi začetki so bili zelo pestri.

Glede na že obstoječi objekt in ugodno lokacijo se je tedanjemu lastniku Lenko Francu porodila ideja da ustanovi hotel za male živali. Po adaptaciji dela objekta je bil dne 23.06.1991 registriran hotel za male živali v obsegu 6 namestitvenih mest.

Naknadna adaptacija objekta nam je omogočila, da smo dne 12.06.2002 prejeli odločbo takratnega VURS-a o opravljanju dejavnosti zavetišča  za male živali in s tem zagotovili namestitvena mesta za 52 psov in 40 muc.

Osnovni namen podjetja je bil, da zagotovimo čim boljše počutje živali v naši oskrbi, kar posredno zahteva tudi veterinarsko oskrbo. Dne 29.04.2004 smo doregistrirali tudi veterinarsko ambulanto za namen veterinarske oskrbe živali v zavetišču.

V tem času se je zaradi bolezni od nas poslovil idejni vodja in ustanovitelj Lenko Franc.

S pomočjo različnih organizacij, aktivistov in ostalih ljubiteljev živali smo podjetje obdržali in ga še naprej uspešno vodimo. Podjetje danes nudi delo štirim zaposlenim ter sodeluje z različnimi organizacijami katere so posredno vezane z delovanjem podjetja.

Vsa leta tradicije in izkušenj, ter strokovni pristop na področju oskrbe in dela z živalmi je tudi podatek in referenca, da so živali pri nas v dobrih rokah.